Soepcontainer

Het soepconcept wordt ondersteund door een speciale soepcontainer van het merk Bravilor Bonamat.

De basis van de soepcontainer is een HM-machine.
In vergelijking tot een heetwater machine wordt hier de binnenketel warm gehouden door middel van een au-bain-marie-systeem.
Concreet komt het erop neer dat de binnenketel omgeven is door warm water. De temperatuur die men wil bereiken in de ketel kan ingesteld worden door een regelbare thermostaat en is gelimiteerd tot 85°C.

De volledige constructie is vervaardigd uit roestvrijstaal wat het apparaat een professionele en kwaliteitsvolle uitstraling geeft. Ideaal inzetbaar in een keukenomgeving.

De koffiekraan werd vervangen door een speciale kraan voor soepdoorvoer. We dienen rekening te houden met de densiteit van de soep, die door groenten of andere toevoegingen verstopt kan geraken.
De kraan heeft een doorvoer van 33mm wat het mogelijk moet maken soepen te serveren met stukjes. Belangrijk is wel dat de grote ervan afgestemd wordt op de kraan.

Het soepcontainer wordt afgesloten met een vergrendelbaar deksel waarin een handmatige roerder is voorzien. Vooraleer er soep getapt wordt, is het aangeraden om de even de roerder op en neer te bewegen.

Het apparaat is vrij simpel te bedienen en onderhouden.
Op regelmatige basis dient men het water voor het au-bain-marie systeem bij te vullen. Door een geïntegreerd peilglas is het niveau makkelijk af te lezen.

soepcontainer

Technische gegevens:

  • Type: Soepverwarmer
  • Inhoud: Soep
  • Buffervoorraad: 10 liter
  • Opwarmtijd: 25 minuten voor het water au-bain-marie
  • Wateraansluiting: autonome opstelling zonder vaste wateraansluiting
  • Aansluitwaarde: 230V~ 50/60Hz 2850W
  • Afmetingen diameter x hoogte: 290×438 mm